




Delka dankt zijn succes aan de juiste keuze van zijn specifieke en natuurlijke ingrediënten, het produceren van de beste kwaliteit en dit in samenwerking met de ervaring van onze chef-koks.
​
DELKA heeft een uitgebreid aanbod met meer dan 400 recepten geïnspireerd op wereldsmaken voor snacks, kebab, home-made pita, bbq in familie kring
​
We verdelen onze sauzen met succes op de snack-, supermarkt-, halal slagerij-, kosjere en foodservicemarkt, zowel in België als in het buitenland.
In de loop der jaren zijn we uitgegroeid tot dé referentie op het vlak van innovatieve trends voor hamburgerrestaurants van topklasse en importeurs van Belgische friet wereldwijd.
ONZE PRODUCTIE
NIEUWE TRENDS
Degré de piquant


KRUIDIG
ZACHT

PIKANT
Begeleidingen

BURGER

TACOS

SALADE

GRILL

KEBAB

SUSHI

VIS

FRIETJES

KIP

BACONNAISE


CHICKEN GRILL




JAPANESE MAYO
FLAME BURGER



SMASH BURGER








COREAN CHICKEN




DYNAMITE


TASTY



ROYALE



CHIPOTLE



CHIMICHURRI


ONZE KLASSIEKE SAUZEN

MAROKKAANS



TUNISCHE



TARTAAR



SAMOURAÏ



PEPER



PITA




PILI-PILI



HONING MOSTERD



MAYORISSA



FISH



CHEEZY



BURGER



BEEF BURGER



BRASIL



WITTE KOMKOMMERS



LOOKSAUS



BARBECUE



ANDALOUSE



AMÉRICAINE



ALGERIJNS







SPICY ALGERIJNS


TEX MEX


COCKTAIL


BEARNAISE


ONION CURRY





HANNIBAL


BOURGUIGNONNE


CURRY


MAYONAISES

DIJON


TRADITIONEEL (80% Vetten)



MET CITROEN




MET EIEREN (70% Vetten)


KETCHUPS


KETCHUP
CURRY KETCHUP





HARISSA KETCHUP





SRIRACHA KETCHUP


TEX MEX KETCHUP

MOSTERD





ZACHTE
HONING
AMERIKAANS
DIJON
HOT DOG










VINAIGRETTES

NATUUR



FIJNE KRUIDEN



HONING MOSTARD



CAESAR







BIESLOOK


SWEET CHILI


1000 ISLANDS


BALSAMIQUE


BLUE CHEESE


DIEET SAUZEN


VEGAN sauzen :
Veganaise, een echte smaak van mayonaise.

Lactosevrije sauzen :
Het hele assortiment
Zoutvrije sauzen :
Zoutvrije mayonaise.
ETNISCHE SAUZEN

EuroHalal is een organisatie voor de certificatie en controle van Halal producten voor de voedingindustrie, alsook alle andere producten bestemd voor de Halal productie. EuroHalal wil enerzijds ten dienste staan van bedrijven maar ook ten dienste van consumenten. Voornamelijk consumenten die belang hechten aan gezonde en kwaliteitsvolle producten. Alsook consumenten die begaan zijn met hun godsdienst en cultuur. Halal garantie : De professionele vorming en de ernst van de verschillende medewerkers. De methode van controle is gebaseerd op regels en procedures die zijn vastgelegd in een lastenboek (erkend door de Halal federation of Belgium – HFB). Dit stelt EuroHalal in staat om aan consumenten en bedrijven garantie te bieden van een authentiek en strikt certificaat volgens de Halal norm.
Deze Euro-Halal certificering wordt in heel Europa erkend.
.

Deze certificering is van toepassing op elke organisatie (privébedrijf of overheidsinstelling in de dienstensector of industrie). Op het moment van de aanvraag deelt het bedrijf of overheidsinstelling zijn activiteit mede alsook de desbetreffende vestigingen. Het conformiteitscertificaat vermeldt de activiteit en de desbetreffende vestiging.
De certificering van het managementsysteem is gebaseerd op de naleving van de voorgenoemde norm. Het resultaat van de audit wordt vastgelegd in een auditrapport. Afhankelijk van het resultaat wordt al dan niet een certificaat uitgereikt.
De vastgelegde normen moet gegarandeerd blijven gedurende de geldigheid van het certificaat.
Deze Imanor-Halal certificering wordt wereldwijd erkend. https://www.imanor.gov.ma/

Een Kosher certificaat is aangepast aan de specifieke markt en de verwachtingen van de klant. Een Kosher certificaat kan afgeleverd worden voor de gehele productie-éénheid of specifiek voor 1 product.
De Rabbijn controleert en houdt toezicht over het hele productieproces. Een Kosher certificaat dekt de volledige naspeurbaarheid.
ONZE WAARDEN
ONZE VOEDINGSBELOFTE
Een evenwichtige voeding is één van de belangrijkste factoren voor de volksgezondheid. Wij plaatsen daarom een juist voedingspatroon centraal.
Wij streven naar een continue verbetering van onze kwaliteit. Door de nauwe samenwerking tussen chef-koks, voedingstechnologen en diëtisten ontwikkelen we de juiste uitgebalanceerde sauzen.
Wij zijn steeds opzoek naar nieuwe natuurlijke en kwalitatieve ingrediënten om zo onze bestaande recepten te verbeteren. De additieven worden in zo verre mogelijk geëlimineerd zonder in te boeten aan textuur en smaak.
Wij gebruiken uitsluiten NIET genetische gemodificeerde grondstoffen tijdens productie van onze sauzen.
Smaak staat uiteraard centraal. Maar een goed geïnformeerd persoon kan daardoor zijn consumptie beter oriënteren. Volg daarom onze logo’s op de verpakkingen
Uiteraard wil Delka ook bijdragen tot een duurzaam beheer door de impact op natuurlijke hulpbronnen en milieu te verminderen zoals het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.
Op het terrein streven we ernaar het waterverbruik te verminderen en zeker verspilling in het algemeen te vermijden.
.











ONZE BELOFTE NAAR DUURZAME ONTWIKKELING
DELKA se prépare pour l’avenir !
Forts de la croissance et des investissements réalisés continuellement ces dernières années , nous pouvons à présent, à l’occasion de notre 65 e anniversaire en 2020, passer à la vitesse supérieure. Nous voulons innover et être plus forts sur tous les plans, tout en conservant notre approche personnelle et humaine, ainsi que nos valeurs.
Nous livrons des produits à forte valeur ajoutée et savons faire preuve d’une grande réactivité face aux demandes changeantes du marché.
Dans le futur également, la numérisation et l’automatisation nous permettront de jouer un rôle important dans un réseau de production dynamique et mondial.
L’Utilisation intelligente de l’énergie et des matériaux d’emballage est primordiale pour gérer au mieux les ressources de notre planète
ONZE BELOFTE NAAR DUURZAME ONTWIKKELING

Cette certification menée en trois ans débouche sur un certificat validé qui témoigne que l’entreprise a officiellement couvert 17 Objectifs de Développement Durable épinglés par les Etats membres des Nations unies, groupés en 5 catégories (les 5 « P » : « planet », « people », « prosperity », « peace », « partnership »).
Le nouveau service aux entreprises des CCI s’appuie sur une méthodologie éprouvée par VOKA/KVK, inscrits depuis 2018 dans un partenariat avec le CIFAL (antenne régionale de l’UNITAR (« The United Nations Institute for Training and Research » – agence de l’ONU en charge du développement durable)).

2024 STRATEGISCHE KEUZE
DELKA heeft er definitief voor gekozen om een impact te hebben op de fysieke overlast op het werk van zijn operators. Vanaf december wordt het palletiseren aan het einde van de productielijn geautomatiseerd, wordt de ergonomie van de werkposten verbeterd en wordt het dragen van lasten tijdens het palletiseren afgeschaft in het kader van ons sociaal engagement.
DELKA heeft ervoor gekozen om een deel van zijn productie uit te voeren in een aangepast atelier in Brussel: https://travie.be/fr/
TRAVIE is een onderneming voor aangepast werk, d.w.z. een onderneming die als doel heeft bij te dragen tot de integratie van personen met een handicap in de maatschappij door hen nuttig en lonend werk aan te bieden, evenals kansen voor professionele ontwikkeling, binnen een gestructureerd kader dat bevorderlijk is voor hun zelfontplooiing, het aangaan van sociale relaties en de ontwikkeling van hun persoonlijke autonomie.
De activiteiten die gehandicapte werknemers binnen het bedrijf uitvoeren, dragen bij aan de opbouw van hun identiteit door middel van persoonlijke ontwikkeling en bieden hen een reden om te leven en financiële middelen.
2023 STRATEGISCHE KEUZE
DELKA zal vanaf 2023 70% van zijn elektriciteitsverbruik compenseren met fotovoltaïsche panelen. We plaatsen 596 modules die naar het zuiden gericht zijn en een hellingshoek van 15° hebben.
2022 STRATEGISCHE KEUZE


ONZE BELOFTE NAAR DUURZAME ONTWIKKELING
-
Nouvelle ligne de production automatisée qui diminue le besoin énergétique par unité produite
-
Nouvelle unité d’emballage de pointe, avec une capacité de produire 10 000 000 de flacon supplémentaires
-
Passage à des carton plaque en lieu et place des boites américaines traditionnelles économie de 5 T de carton par an
-
Réduction de notre utilisation des plastiques en remplaçant le srink sleeve sur nos emballages par des étiquettes papier diminution de 13 T de plastique et utilisation plus rationnelle de l’énergie plus de vapeur utilisée pour la rétraction du sleeve

Changement = Diminution de 13 T de plastique

-
Passage exclusivement sur des bouteille PET en remplacement des bouteilles multi couche en polypropylène qui peuvent rentrer mieux dans une filière simple de tri sélectif
-
Utilisation de carton issus uniquement de filière FSCC
-
Utilisation des premières bouteilles en R - PET



POINTS IMPORTANTS DE LA PÉRIODE 2021-2030
• DELKA a décidé depuis janvier 2021 de participer à cet effort de sensibilisation aux pertes et gaspillage de nourriture
et d’utiliser la DDM
Savez-vous qu’il existe deux types de dates de péremption?
« A consommer jusqu’au » ou « à consommer de préférence avant le » : faites la différence !
D’une part, il y a des produits avec une date limite de consommation (DLC ou « à consommer jusqu’au… »). Ce sont généralement des produits plus sensibles qui sont rapidement périssables (charcuterie, poisson, …). Pour ceux-ci, respectez soigneusement la date indiquée sur l’emballage et ne consommez pas ces denrées une fois la date dépassée ! Surtout si vous avez une santé plus fragile (personne âgée, femme enceinte, très jeunes enfants, …).
D’autre part, il y a des produits qui ont une date de durabilité minimale (DDM ou « à consommer de préférence avant … »). Cette mention est généralement réservée aux produits secs (farine, biscuits, …) ou aux aliments en conserve par exemple.
La bonne nouvelle antigaspi, elle est ici ! Car une DDM sur un emballage signifie que vous pourriez consommer le produit en toute sécurité après cette date ! Assurez que les produits ont été stockés correctement et que l'emballage n'est pas endommagé. Alors oui, le chocolat sera peut-être un peu blanchi, la boisson gazeuse plus plate,… mais toujours bon à consommer. Veillez évidemment à ce que la denrée n’ait pas un aspect ou une odeur suspect. En cas de doute s’abstenir !
​
DELKA met en place au quotidien LA RSE.
De plus en plus nombreuses, les entreprises qui souhaitent avoir un impact positif sur la société et respecter l’environnement tout en étant économiquement viable s'engagent dans ce que l'on appelle une démarche de Responsabilité Sociétale des Entreprises (RSE).
Cette démarche de RSE s’exerce sur l’ensemble de la sphère d’influence de l'entreprise, c’est à dire tout au long de la chaîne d’approvisionnement, de l’extraction des matières premières nécessaires à la fabrication d’un produit jusqu’à la fin de vie de celui-ci (déchets). Cet équilibre va se construire avec l’aide de ses parties prenantes, c’est-à-dire ses collaborateurs, ses clients, ses fournisseurs ou ses acteurs du territoire.
• LA RSE :Les entreprises font partie des problèmes, mais aussi des solutions
Nous avons choisi de communiquer également des chiffres et pas seulement d’afficher de belles intentions ou de faire du greenwashing
En 3 ans nous avons réduit nos rejets pour notre usine DELKA à Petit Rechain en CO2 de 44.9%.
​
Basé sur un logiciel reconnu : Carbon Footprint Calculator V1.0
nous objectivons notre impact environnemental ;
​
​
​



SOCIALE WAARDEN
Productieoperator voor de voedingssector
Onze betrokkenheid bij de opleiding van jongeren
Bij Delka is een stagiaire in productie zeer nauw betrokken bij het productieproces. Zij/hij is medeverantwoordelijk voor het naleven van de kwaliteitsvoorschriften.
​
De productieoperator heeft kennis van de gebruikte grondstoffen en van de proces-stappen voor het bereiden van een saus. Hij/zij stuurt de geautomatiseerde machines aan waarmee de sauzen worden geproduceerd en verpakt.
​
Hij/zij beheerst en bestuurt het proces door middel van één of meerdere controlepanelen, meestal geïnformatiseerd. Hij controleert en interpreteert de gegevens volgens het te volgen productieproces. Indien nodig wordt er overlegd samen met de desbetreffende dienst. Wij streven steeds naar optimalisatie van het proces in termen van kwaliteit en efficiëntie.
​
Hij/zij neemt eveneens stalen in functie van het productieproces, voert beperkte kwaliteitscontroles uit, uiteraard uitgevoerd volgens nauwkeurige richtlijnen. Hij/zij vervolledigt de nodige documenten en formulieren. In geval van een storing tijdens het proces, komt hij tussen beide, steeds volgens de gegeven autorisatie en de vereiste vaardigheden.
Hij/zij werkt steeds volgens de wel gedefinieerde hygiënerichtlijnen (HACCP) en de kwaliteitsnormen (ISO->IFS), zoals beschreven in het kwaliteitshandboek.
​
De operator werkt zelfstandig, meestal binnen een werkteam waarbij iedereen een wel gedefinieerde opdracht heeft. Zijn taken worden medegedeeld volgens een dagelijks of wekelijks schema. Zijn taken voert hij geconcentreerd uit, desondanks het repetitieve handelingen zijn. Hij werkt steeds volgens de veiligheidsvoorschriften (veiligheid voor zichzelf en de omgeving)
De operator staat in voor de netheid en orde van zijn werkpost, in relatie tot de kwaliteitsnomen en de hygiënevoorschriften,
​
Delka werkt sinds vele jaren reeds met stagiaires van l’Institut de la Providence. De CEFA (????) van ’Institut Sainte-Claire’ bieden stageplaatsen aan voor procesoperatoren voor de voedingsmiddelenindustrie.
Bij Delka is een stagiaire in productie zeer nauw betrokken bij het productieproces. Zij/hij is medeverantwoordelijk voor het naleven van de kwaliteitsvoorschriften.
​
De productieoperator heeft kennis van de gebruikte grondstoffen en van de proces-stappen voor het bereiden van een saus. Hij/zij stuurt de geautomatiseerde machines aan waarmee de sauzen worden geproduceerd en verpakt.
​
Hij/zij beheerst en bestuurt het proces door middel van één of meerdere controlepanelen, meestal geïnformatiseerd. Hij controleert en interpreteert de gegevens volgens het te volgen productieproces. Indien nodig wordt er overlegd samen met de desbetreffende dienst. Wij streven steeds naar optimalisatie van het proces in termen van kwaliteit en efficiëntie.
​
Hij/zij neemt eveneens stalen in functie van het productieproces, voert beperkte kwaliteitscontroles uit, uiteraard uitgevoerd volgens nauwkeurige richtlijnen. Hij/zij vervolledigt de nodige documenten en formulieren. In geval van een storing tijdens het proces, komt hij tussen beide, steeds volgens de gegeven autorisatie en de vereiste vaardigheden.
Hij/zij werkt steeds volgens de wel gedefinieerde hygiënerichtlijnen (HACCP) en de kwaliteitsnormen (ISO->IFS), zoals beschreven in het kwaliteitshandboek.
​
De operator werkt zelfstandig, meestal binnen een werkteam waarbij iedereen een wel gedefinieerde opdracht heeft. Zijn taken worden medegedeeld volgens een dagelijks of wekelijks schema. Zijn taken voert hij geconcentreerd uit, desondanks het repetitieve handelingen zijn. Hij werkt steeds volgens de veiligheidsvoorschriften (veiligheid voor zichzelf en de omgeving)
De operator staat in voor de netheid en orde van zijn werkpost, in relatie tot de kwaliteitsnomen en de hygiënevoorschriften,
​
Delka werkt sinds vele jaren reeds met stagiaires van l’Institut de la Providence. De CEFA (????) van ’Institut Sainte-Claire’ bieden stageplaatsen aan voor procesoperatoren voor de voedingsmiddelenindustrie.
ONZE KWALITEITSWAARDEN EN CERTIFICATEN
Dankzij onze jarenlange ervaring, garanderen wij de beste kwaliteit en voedselveilige producten. We verdiepen ons steeds meer in onze kennis van onze processen en onze producten, waardoor we beter op de eventuele risico’s kunnen inspelen.
Bij voorbeeld, zo hebben we vaker te maken met externe risico’s. Daarom zijn er eisen aan de IFS Food-standard toegevoegd in het kader van Food Defense en Food Fraude. Deze eisen zijn bedoeld om opzettelijke contaminatie van producten te voorkomen en de risico’s van voedselfraude te beheersen.
Delka garandeert een 100% naspeurbaarheid van zijn producten en zijn processen. Dit mede dankzij ons specifiek ERP-systeem.
.


Het federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) is het Belgische agentschap dat verantwoordelijk is voor het toezicht op de veiligheid van de voedselketen en de kwaliteit van het voedsel. Het voedselagentschap staat onder toezicht van de minister van minister van Middenstand, Zelfstandigen, KMO's, Landbouw, en Maatschappelijke Integratie.
Certificaten voor export: oorsprongscertificaat, inklaring van goederen, analysecertificaat, non-ioniseringscertficaat, Halal, Kosher, BIO
NOS ENGAGEMENTS ESG
Floridienne-Biobest Chaîne de signalement
En tant qu'employé, vous pouvez signaler des faits graves de manière confidentielle ou anonyme ou si vous avez des soupçons raisonnables à cet égard.
Lanceur d'alerte :
https://whistleblowersoftware.com/secure/floridiennebiobest
​
Signalement anonyme de problèmes graves
Cette page vous permet de soumettre des informations sur des faits répréhensibles ou de signaler des actions qui sont contraires à l'éthique, illégales ou qui violent les politiques internes. Ce système doit être utilisé pour mettre au jour des faits qui n'auraient pas été révélés autrement.
Il peut être signalé de manière confidentielle avec indication du nom et des coordonnées ou, si vous le souhaitez, de manière totalement anonyme.
Toutes les demandes sont traitées de manière confidentielle et sécurisée.
​

Een aanvraag voor private label start bij een afspraak met onze verantwoordelijken voor export.
De minimale hoeveelheid per productie hangt af van recept en de gekozen verpakking.
Wij hebben verschillende leveringsmogelijkheden per vrachtwagen, boot of vliegtuig. Uiteraard, kunne de goederen zelf door de klant afgehaald worden.​

CONTACT


